Jobb hangszigetelés válaszfalaknál és tetőtér-beépítési rendszereknél - DUO
tanácsok

Jobb hangszigetelés válaszfalaknál és tetőtér-beépítési rendszereknél - DUO

Hogyan lehet javítani a zajvédelmet túlzott költségek nélkül?

A Norgips Duo hibrid megoldásai választ adhatnak a lakás és házfelújítók körében is egyre inkább megjelenő tudatos szemléletre. A helyiségek jó hangszigetelése az, amire különleges figyelmet kell fordítanunk. Mindannyian olyan hatékony és nem túl drága megoldásokat keresünk, amelyek biztosítják komfortunkat.
Ennek alapján született az ötlet, hogy megvizsgáljuk, hogyan védenek a zaj ellen a kétrétegű, hibrid - könnyű és nehéz – gipszkarton lapokkal borított válaszfalak.


Hanggátlás hatékonyságának a vizsgálata

SD - 2x12,5 GKB A  GKF DFCW 50 W.png

A vizsgálatokat R&D laboratóriumunkban végeztük a PN-EN 10140-2:2011 szabvány szerint. Az első teszt során a GKB A és az Acoustic A lapok kombinációját vizsgáltuk, hatféle válaszfalat teszteltünk. Az elért hangcsillapítási szint 5 dB-lel magasabb volt, mint a kettős GKB A burkolatú falak esetében, ami nagyon kielégítő eredmény. Az elért eredményeknek köszönhetően olyan válaszfalakat tudunk ajánlani ügyfeleinknek, amelyek kétszer jobban szigetelik a hangokat. Ezek a megoldások árban is versenyképesek, alig magasabb költséggel érhető el lényegesen jobb akusztikai teljesítmény. A következő vizsgálatokat GKB A és Acoustic Super DFH2IR lapokból álló, kétrétegű hibrid borítású válaszfalakon végeztük. Ezúttal is jobb eredményeket kaptunk. A falak hangszigetelési jelzőszáma - a fal típusától függően - 2-4 dB-lel még magasabb volt. Ily módon jött létre a magasabb elvárásokkal rendelkező vásárlók számára egy nagyon kedvező árú termék.


Duo tetőterek

lepsze_wyciszenie_w_image.png

A hibrid Duo rendszerek megoldások tetőtérben is használhatók. Annak érdekében, hogy a tetőtér beépítése megfelelően biztosítsa a tetőszerkezetek a tűz elleni védelmét, max. REI 30 osztályig (az épületek és elhelyezkedésük szerinti műszaki követelményeiknek megfelelően), a tetőtér kialakításának három változatát terveztük meg a DUO hibrid rendszerben. Két réteg GKB A és GKF DF, GKBI H2 és DFH2, GKB A és DFH2IR borítással. Tűzállósági vizsgálatoknak vetettük alá őket az ITB Tűzvédelmi Vizsgálati Osztályán (Pionki), a PN-EN 1365-2:2014-12 szabvány szerint. Ezek a 20 cm ásványgyapottal vagy 20 cm poliuretánhabbal kitöltött megoldások elérték a REI 30 tűzállósági osztályt. Így olyan tetőtér-beépítési rendszereket hoztunk létre, amelyek hatékonyan védik a tetőszerkezeteket a tűztől, és a két rétegű gipszkarton borítás garantálja a megbízható beépítést, olyan repedések nélkül, amelyek a tetőszerkezet „mozgása” miatt az egyrétegű kivitel esetén előfordulhatnak.

Projekt mappa
Projekt mappa
close

A projekt mappa az a hely, ahol tárolhatja a kiválasztott letölthető fájlokat és anyagigény kalkulációkat.

Kattintson bármely dokumentumnál vagy kalkulációnál a "Mappába" mezőre.

A Projekt mappa segítségével könnyen elkészítheti beruházásának alábbi dokumentációját:

  • termékek és megoldások műszaki dokumentációja
  • anyagigény kalkulációk
  • összesített termékjegyzék
  • címlap a beruházás adataival
ZIP letöltése ZIP letöltése
PDF letöltése PDF letöltése
Küldés @-ra Küldés @-ra
 Mappa kiürítése
Bezárás
fel