A környezet iránti felelősségA környezet iránti felelősség

Barátságos mikroklíma a belső térben a környezetbarát Norgips gipszkartonoknak köszönhetően

A gipszkarton lapok elsősorban a funkcionális tulajdonságaik, a végső esztétikum és a könnyű szerelhetőség miatt nagyon népszerűek.

Környezetbarát tulajdonságaik miatt értékelik őket a nyersanyagok fázisától a gyártáson és a felhasználáson át az ártalmatlanításig.

A természet ereje

A gipszkarton lap alapanyaga a gipsz.

Természetes tulajdonságai miatt ideális különleges építőanyagként. Mivel a gipsz képes elnyelni a felesleges nedvességet, és visszaadni azt, ha a helyiség levegője túl száraz lesz, segít szabályozni a beltéri páratartalom szintjét.

Környezetbarát termelési folyamat

A gipszkarton gyártásához használt karton újrahasznosított papírból készül. És honnan származik a gipsz?

A gipszet természetes lelőhelyekről külszíni bányászattal vagy hőerőművekben füstgázok kéntelenítésével nyerik. Ez a környezet szempontjából nagyon fontos folyamat, amely megakadályozza a savas esőt okozó kén- és nitrogén-oxidok kibocsátását. A kéntelenítés során vizes környezetben, a kristályosítási folyamat során hatékonyan kicsapják és leválasztják az összes szükségtelen vagy potenciálisan káros anyagot. Az ezzel a módszerrel nyert gipsz tiszta, nem tartalmaz például agyagot vagy ásványi sókat. Ezen túlmenően ez a folyamat nem termel felesleges hulladékot. Ezenkívül az anyagot rendszeresen vizsgálják laboratóriumokban, beleértve azt is, hogy milyen nemkívánatos összetevőket tartalmaz. Ezért csak a környezetre teljesen biztonságos termékek jutnak el a piacra.

Könnyű, teherbíró, környezetbarát

Az alapvető és az építési előírásoknak megfelelő Norgips gipszkarton lapok egyes típusai a gyártási szakaszban mikrohabosítási eljáráson esnek át, amely könnyebbé teszi őket anélkül, hogy veszítenének szilárdságukból és beépítési tulajdonságaikból.

A könnyebb Norgips lapok nem csak nagyobb használati kényelmet jelentenek mikro szinten, hanem a környezetre gyakorolt negatív hatások minimalizálását is makro szinten. Az alacsonyabb rakodási súly lehetővé teszi, hogy egyszerre több gipszkarton lapot szállítsanak, így a szállítási folyamat környezetbarátabb.

Az elvégzett kutatások kimutatták, hogy a tiszta és környezetbarát mikrohabosított gipszből készült könnyű lapopk ugyanolyan tartósak, mint más gyártók lapjai. A tudásának és modern technológiáiának köszönhetően a Norgips kiváló minőségű, környezetbarát termékeket kínál ügyfeleinek.

Norgips 2021 Węgry
Üzenet elküldése

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Az Önök személyes adatainak biztonsága rendkívül fontos kérdés számunkra. Ezért tájékoztatjuk Önöket az általunk kezelt személyes adatokról. A személyes adataik adatkezelője a Norgips Sp. z o.o., székhelye: 02-634 Warszawa, ul. Racławicka 93. Adataikat az Önök által küldött kérdések feldolgozása érdekében kezeljük. Erről bővebben az Adatvédelmi irányelveinkben tájékozódhatnak.

Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelvek és Szolgáltatási feltételek vonatkoznak rá.

Gábor Donka
Technical Advisor
Projekt mappa
Projekt mappa
close

A projekt mappa az a hely, ahol tárolhatja a kiválasztott letölthető fájlokat és anyagigény kalkulációkat.

Kattintson bármely dokumentumnál vagy kalkulációnál a "Mappába" mezőre.

A Projekt mappa segítségével könnyen elkészítheti beruházásának alábbi dokumentációját:

  • termékek és megoldások műszaki dokumentációja
  • anyagigény kalkulációk
  • összesített termékjegyzék
  • címlap a beruházás adataival
ZIP letöltése ZIP letöltése
PDF letöltése PDF letöltése
Küldés @-ra Küldés @-ra
 Mappa kiürítése
Bezárás
fel